Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Marcipánnal foglalkozó oldalak képes leírás - Marcipán.tlap.hu
részletek »

Marcipánnal foglalkozó oldalak - Marcipán.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: marcipan.tlap.hu » Marcipánnal foglalkozó oldalak
Keresés
Találatok száma - 9 db
A Ruszwurm története

A Ruszwurm története

A Ruszwurm cukrászda története pedig azzal folytatódott, hogy az 1960-as újbóli megnyitása után már a cukrászdához tartozó műhelyben ismét dolgoztak. A süteményekhez a nyersanyagot elszámolásra adta ki a vállalat. Jó szakemberek is voltak, akik a Vendéglátó Vállalat megbízásából jöttek ide, de a régi nívót nem érték el.

Bonbonok

Bonbonok

Ma alapanyagokat gyártottam. A bonbonjaimhoz én legszívesebben egyszeres marcipánt használok, de boltban eddig még csak kétszeres, illetve háromszoros változattal (azaz a mandulamennyiség hányszorosa a hozzáadott cukor) találkoztam. Így hát mese nincs, neki kell állni marcipánt gyártani. Ezúttal nemcsak mandulamarcipánt csináltam, hanem kipróbáltam pisztáciával is, és nem bántam meg. És ha már úgyis nyersanyagkészítésre adtam a fejem, készült egy adag nugát is. A képen a legfelső szív a pisztáciamarcipán, a fehér a klasszikus mandulamarcipán, és a sötétbarna pedig a nugát.

Évszázados siker

Évszázados siker

Az 1900-as évek elején egy szentendrei árva cukrásztanuló, Szamos Mátyás karrierjével kezdődött a Szamos Marcipán hírneve. Az elmúlt 10-15 évben a munkaügyi területeken is dinamikus bővülést felmutató vállalat Hr-igazgatóját, Kelényi Ádámot kérdeztük.

Kertészeti lexikon - Marcipán

Kertészeti lexikon - Marcipán

Cukrászipari alapanyag, két rész pirított, hámozott és nedvesen eldörzsölt édes mandulából és egy rész cukorból áll. A keveréket rövid ideig melegítik, majd lehűtik. Sütemények készítésére, cukorkák, desszertek töltésére használják. Tárolása hűvös, száraz helyen, melegtől védetten történjék. Hamisítják mogyoróval, kajszi-, őszibarack- és szilvamaggal.

Marcipán cica meg az oroszlánság

Marcipán cica meg az oroszlánság

A kényes-fényes, kotnyeles Marcipán cica megtudja, hogy rokona az oroszlánnak. Királyi származása okán hódolatra szólítja fel a háziállatokat, majd világgá megy, hogy tisztázza származását. Eljut Afrikába, ahol a nagy rokont siralmas helyzetben találja.

Marcipán cica meg az oroszlánság: koncert - mesejáték

Marcipán cica meg az oroszlánság: koncert - mesejáték

Gábor Éva képeskönyve nyomán - sok-sok zenével és a gyerekek tevékeny bevonásával - elevenednek meg a híres-neves, nagyravágyó kis-kandúr kalandjai a bábszínpadon. A koncert-mesejáték elsősorban a 4-12 éves korosztálynak szól, de a szülők is élvezni fogják ... Mi történik a kényes-fényes, kotnyeles Marcipán cicával, mikor megtudja, hogy rokona az oroszlánnak? Királyi származása okán hódolatra szólítja fel a háziállatokat, a baromfiudvar lakóit. Ám nem éri be ennyivel: világgá megy, hogy tisztázza származását. Meg sem áll Afrikáig. A nagy rokont azonban siralmas helyzetben találja ...

Marcipánkoszorú

Marcipánkoszorú

Ritka az a nap, hogy ne lenne nálunk valamilyen sütemény. A púderes sütemény még hétfőn elfogyott, és ezt a macerásnak tűnő kalácsot már korábban kinéztem a Rama Tavaszi sütemények ből az ostyatálka-készítésből megmaradt, kiszáradófélben lévő marcipán.

Marcipános meggyes bon-bon - Meggybonbon készítésének receptje

Marcipános meggyes bon-bon - Meggybonbon készítésének receptje

Marcipános meggyes bon-bon: Hozzávalók - 20 dkg tortacsoki (ét), 20 dkg nyers marcipán, 10 dkg fehér csokoládé, 1 dl tejszín, ízlés szerinti színtelen mandula aroma, magozott meggy ... Elkészítése: A csokimázat mikróban felolvasztottam, majd ecsettel kikentem a szilikonos, kicsi, 12 db-os muffin sütőt, és a hűtőbe tettem, hogy megdermedjen, majd újból kikentem és dermesztettem. A marcipánt és a fehér csokit feldaraboltam. A tejszínt egy kis lábasban felforraltam, majd levettem a tűzről, és hozzáadtam a mandula aromát. Beleszórtam a marcipán és a fehér csoki darabokat, majd addig kevertem, amíg mind a kettő kellően felolvadt a forró tejszínben. Egy-egy kávéskanálnyi krémet töltöttem a csokihüvelyekbe, majd belenyomkodtam egy-egy szem magozott meggyet, és kb. 2 órára hűtőbe tettem dermedni, majd lezártam a tetejét olvasztott csokival. Ismét a hűtőbe tettem több órára, hogy kellően megszilárduljon a töltelék. Ha maradt még csokoládé és töltelék is, fel lehet használni ugyanezzel a módszerrel jégkocka tartóba is ...

Moszkvában őrzik a marcipán ikonmásolatot

Moszkvában őrzik a marcipán ikonmásolatot

Ismert tény, hogy járt Pannonhalmán, s még az idén, a karácsonyi ünnepek előtt is tervezett találkozót Várszegi Asztrik főapáttal. Az viszont már kevésbé ismert, hogy a pátriárka egri emléket is őrzött Moszkva környéki rezidenciájában: cukorból készült ikon-másolatot, Kopcsik Lajos cukrászművész alkotását.

Tuti menü